lunes, 30 de noviembre de 2020


DESMENTIM ELS FALSOS MITES DEL CAVA

El cava semi-sec NO té perquè ser de pitjor qualitat

Es tracta de collites més senzilles, que els elaboradors de caves joves utilitzen per a els seus caves semi-secs. Però no treu que no existeixin semis de gran qualitat, com els de  Canals & Munné.

 
 
 

El cava NO produeix mal de cap pel sucre

El sucre amaga les collites amb pitjor qualitat, motiu pel qual és possible que, al cap d'unes hores, aparegui un lleu mal de cap, però no depèn del sucre, sinó de la qualitat de producte.

 
 

SÍ que importa com es guarda el cava

La manera òptima és en posició vertical, de manera que el cava No estigui en contacte amb el suro.

 
 
 

El cava NO ha de passar de nevera al congelador abans de ser oberta

La temperatura de servei ha de rondar entre els 4 i els 6 graus i mantenir aquesta temperatura una vegada oberta amb glaçonera. La seva conservació ha de ser entre 14° i 16° (mai superior a 25è).

 
 

Les culleretes NO retenen el gas

 

Per a retenir el gas l'única cosa que serveix és un tap de pressió.

 
 
 

SÍ que es pot beure una ampolla de cava ja començada

Sempre que estigui correctament tancada amb un tap de pressió i, el més important, que hagi quedat més de la meitat de cava.

 
 
 
 

Cava i champagne NO són el mateix

El cava i el champagne es diferencien per la zona de producció, el primer a Espanya i el segon a França. Per tant no són el mateix.

 
 
 

El cava NO és millor per a les postres

El cava és perfecte per a acompanyar qualsevol menjar, però la millor hora és de 12h a 13h, de moment òptim en el qual el nostre cos està més receptiu als trets organolèptics.

 
 

Un bon cava NO té perquè ser car

En el mercat trobem reserves i grans reserves molt bons a partir de 10€, productes que sentin bé i són de qualitat.

 
 
 

Amb més gas, NO té perquè ser millor

El gas s'ha de controlar i és comú que els caves més joves tinguin més, però la seva presència indica que -a pesar que el cava ha fermentat- és massa jove i ha de reposar més.

 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario